Frågor och svar

Vad behöver du hjälp med?

Frågor & svar

Prenumerationsfrågor

Här hittar du alla våra olika prenumerationer och priser.

Oavsett vilken prenumeration du väljer så ingår eHP, vilket är den digitala versionen av papperstidningen som utkommer måndag-lördag, på söndagar får du eGP – Göteborgs-Postens papperstidning i digitalt format. eHP och eGP ser precis ut som papperstidningen och har samma innehåll.

Att tidningen levereras till dess du säger upp den genom att meddela vår kundservice. Utebliven betalning gäller inte som uppsägning.
Att tidningen levereras under en bestämd period som är angiven på prenumerationsfakturan. Vill du förlänga prenumerationen eller byta till en tillsvidareprenumeration kontaktar du kundservice. För att inte få avbrott i leveransen måste du meddela kundservice senast en vecka före den tidsbestämda prenumerationens slut.
Följande dagar utkommer inte Hallandsposten som papperstidning:

Nyårsdagen, trettondag jul, långfredag, annandag påsk, första maj, Kristihimmelfärdsdag, nationaldagen 6 juni, midsommardagen, alla helgons dag, juldagen, annandagen.

Som prenumerant av Hallandsposten får du på söndagar och röda dagar tillgång till eGP – Göteborgs-Postens papperstidning i digitalt format. Du läser eGP dessa dagar på din dator, surfplatta eller mobil. För att kunna använda och läsa eHP behöver du aktivera Mitt konto.

Hämta hem eHP för iOS.
Hämta hem eHP för Android.

Tillsvidareprenumerationer förlängs automatiskt. Tidsbestämda prenumerationer stoppas automatiskt efter prenumerationsperiodens slut om de inte aktivt förlängs.
Det finns tyvärr ingen möjlighet att prenumerera på papperstidning utomlands. Du kan däremot prenumerera på vår e-tidning, som du kan läsa över hela världen.

Om du köpt din prenumeration hos oss, så säger du upp din prenumeration genom att kontakta vår kundservice alternativt skickar en skriftlig uppsägning.

Om du köpt din prenumeration direkt i eHP-appen, så är det hos Apple Store eller Google Play som du avslutar prenumerationen. Nedan hittar du information om hur du avslutar din prenumeration för de olika plattformarna:

iOS
Android

Uppehåll / Adressändring

Uppehållet måste minst omfatta tre dagar och kan som längst vara i 3 månader om du gör det via Mitt konto. Vill du göra ett längre uppehåll är du välkommen att kontakta kundservice.
Hallandsposten tar ut en administrativ kostnad för att täcka kostnaderna för att stoppa och starta prenumerationen gentemot distributören. Du får däremot tillgång till eHP motsvarande 14 dagar.
Ja och det är kostnadsfritt. Det gör du enkelt genom att logga in på Mitt konto.
Det tar 2 arbetsdagar att stoppa eller adressändra tidningen. Dock måste adressändringen minst omfatta två dagar. Det snabbaste och enklaste sättet att göra en adressändring är att logga in på Mitt konto och gör adressändringen där. Logga in på Mitt konto.
Du kan göra en tillfällig adressändring till din vän eller släkting på Mitt konto.
Gör en adressändring genom att logga in på ditt Mitt konto här.
Ja det kan man, men observera att detta måste göras varje vecka då vårt system inte stödjer att den läggs in löpande.
eHP ingår i din prenumeration och den kan du läsa var du vill i världen. eHP kommer ut måndag – fredag och på söndagar får du eGP och har precis samma innehåll som papperstidningen. För att få tillgång behöver du aktivera Mitt konto.

Om du redan har tillgång till Mitt konto så loggar du in här.
Har du ännu inte skaffat Mitt konto? Då gör du det här.

Om du har aktiverat Mitt konto så kan du läsa eHP på din dator här. Du kan också läsa eHP på din surfplatta eller mobil.

Hämta hem eHP för iOS.
Hämta hem eHP för Android.

Betalningsärenden

Prenumererar du på papperstidningen kan du betala via faktura, e-faktura eller autogiro. En prenumeration på vårt digitala paket samt enstaka köp av eHP kan betalas via kort.
När du prenumererar på papperstidningen så betalar du din prenumeration i förskott. Om betalning uteblivit och Hallandsposten skickar en betalningspåminnelse till dig, tillkommer en påminnelseavgift på för närvarande 45 kronor. Förskottsbetalning återbetalas ej. Undantagsfall är vid flytt utomlands eller dödsfall. Om du prenumererar på vårt digitala paket betalar du med kort i förskott.
Anmälan sker via inloggning på din internetbank. På anmälningssidan skall du ange OCR-numret från din senaste faktura samt sin e-post adress. När beställningen nått oss får du en bekräftelse. Kundnumret, som du skall ange på anmälningssidan hittar du på din prenumerationsfaktura. Du kan alltså inte anmäla dig på hallandsposten.se eller hos vår Kundservice. Det är viktigt att den som är ansluten till internetbanken är samma person som står för prenumerationen.

Du skriver enkelt ut en blankett för månadsvis autogirobetalning. Här hittar du autogiroblanketten.

Om du inte har ett svarskuvert så adresserar du brevet till följande adress och vi betalar portot;

Stampen Local Media
Prenumeration
c/o Call4U
Svarspost
20646538
37220 Ronneby

För att autogirobetalning ska fungera behöver vi ett skriftligt medgivande från dig. Vi skickar fakturor fram tills medgivandet inkommit och autogirot blivit registrerat. När det är aktiverat kommer du att få en bekräftelse på detta från BGC, Bankgirocentralen.
Ja, men det blir billigare för dig att t.ex. betala via autogiro månadsvis eller för en längre period på faktura.
Utebliven betalning gäller inte som uppsägning, du måste kontakta kundservice för att säga upp din prenumeration.
Om din tidning uteblir, kompenseras du genom att kostnaden för den dagens tidning dras av på din nästa faktura. Har du en tidsbestämd prenumeration, förlängs prenumerationen istället med en dag.

Som prenumerant av papperstidningen ingår eHP, som är den digitala versionen av papperstidningen. Skapa ett konto så kan du även läsa eHP – papperstidningen i digital form. E-tidningen har precis samma innehåll som papperstidningen. För att få tillgång till eHP behöver du skapa Mitt konto.

Om du redan har skaffat Mitt konto, kan du läsa eHP på din dator här. Du kan också läsa eHP på din surfplatta eller mobil.

Hämta hem eHP för iOS.
Hämta hem eHP för Android.

Om din tidning kommer sent en dag utgår tyvärr ingen kompensation eller ersättning.
Denna prenumeration gäller endast för synskadade och läkarintyg krävs. Du beställer prenumeration genom att kontakta vår Kundservice.

eHP och HP-appen

eHP är den digitala versionen av papperstidningen och ingår i din prenumeration. För att få tillgång till eHP behöver du aktivera Mitt konto som du enkelt kan göra här. Om du redan har skaffat Mitt konto, kan du läsa eHP på din dator här.

Du kan också läsa eHP på din surfplatta eller mobil.

Hämta hem eHP för iOS.
Hämta hem eHP för Android.

Som prenumerant på tidningen har du alltid tillgång till eHP där du enkelt kan söka upp tidigare datums tidningar. Om du har aktiverat Mitt konto så kan du läsa eHP på din dator här.

Du kan också läsa eHP på din surfplatta eller mobil.

Hämta hem eHP för iOS.
Hämta hem eHP för Android.

Det är en nyhetsapplikation från Hallandsposten. Appen ger dig nyheterna från hallandsposten.se i format som passar mobilen. I HP-appen får du tillgång till pushnotiser för att ta del av de senaste nyheterna.

Hämta hem HP-appen för iOS här.
Hämta hem HP-appen för Android här.

Hallandsposten skickar ut en så kallad pushnotis då det är något särskilt som händer som vi vill uppmärksamma våra läsare på. Du kan själv välja om du vill ta emot dessa samt hur de ska visas på din skärm.

Hur ändrar jag inställningar för en pushnotis?
iOS: Du väljer att aktivera eller avaktivera push notiser under Inställningar/Notiser/Hallandsposten. Här kan du även välja hur du vill att push notisen ska synas (Ingen, Banderoller eller Notiser) samt om du önskar ljud när push notisen kommer. I HP-appen kan du också ändra notiser genom att klicka på kugghjulet.

Android: Inställningen för att stänga av och sätta på notiserna finns under symbolen med kugghjulet inne i appens inställningar. Du får fram dem genom att trycka på mobilens meny- eller alternativknapp som kan vara olika placerad och ha olika utseende på olika mobilmodeller. Prova att trycka på symbolen med tre streck, tre punkter, två små fönster eller bakåtpilen om du inte vet vilken knapp det är.

Mitt konto

Med Mitt konto kan du göra enklare förändringar i din prenumeration som t.ex. adressändring, uppehåll och att anmäla utebliven tidning.
Dessutom får du tillgång till eHP, vilket är den digitala versionen av papperstidningen. eHP ser precis ut som papperstidningen och har samma innehåll. Mitt konto ger dig även tillgång till Nytta & Nöje, där du som prenumerant får ta del av unika erbjudanden.

Skaffa Mitt konto här.

Med Mitt konto kan du göra enklare förändringar i din prenumeration som t.ex. adressändring, uppehåll och att anmäla utebliven tidning.
Dessutom får du tillgång till eHP, vilket är den digitala versionen av papperstidningen. eHP ser precis ut som papperstidningen och har samma innehåll. Mitt konto ger dig även tillgång till Nytta & Nöje, där du som prenumerant får ta del av unika erbjudanden.

Skaffa Mitt konto här.

Om du redan har tillgång till Mitt konto så loggar du in här.
Har du ännu inte skaffat Mitt konto? Då gör du det här.
Om du redan har tillgång till Mitt konto så loggar du in här.
Har du ännu inte skaffat Mitt konto? Då gör du det här.