Nya mediekanaler – nya möjligheter

Nya mediekanaler också nya möjligheter

Om någon, där på 80-talet, hade påstått att vi några decennier senare skulle kunna läsa tidningen på mobiltelefoner och datorer, vara uppkopplad nästan dygnet runt, kommunicera i sociala medier, direktrapportera från matcher, producera tv och kunna läsa dagens tidning på andra sidan jordklotet via e-tidningen hade jag nog lett lite överseende över dessa fantasier. Jojo, drömma kan man ju…

Då hade Tandyn revolutionerat branschen – den första ”laptopen” driven av vanliga batterier som via ett telefonmodem sakta men säkert tuggade in artikeln i redaktionsdatorn. Visserligen så långsam att man på displayen hann läsa ord för ord och i bland fick sätta sig på hela härligheten för att inte andra ljud skulle läcka in och avbryta sändningen. Men ändå.

Då var också en tidning lika med papper. Punkt slut.

Så är det inte i dag. Även om jag är så gammaldags att jag påstår att papperstidningen aldrig kommer att försvinna så har rollen förändrats och i dag är den bara en del av mediabruset. För en tidning är även tv, radio, poddar, chattar, webb och sociala medier där vi aldrig någonsin tidigare har nått så många läsare.

Och med nya mediekanaler också nya möjligheter, där vi som lokaltidning kan göra det unika. Det som ingen annan gör.

Det var så som visionen om Matchkoll/fotboll – HP:s eget sportmagasin föddes. Att göra tv med intressanta gäster på lokal nivå.

Under våren blev det verklighet med fokus på HBK och nu är målet naturligtvis en fortsättning i höst där visionen på sikt är ett längre veckomagasin, men inte enbart med fotboll.

För som sagt – större fantasier än så har blivit verklighet.

Det är HBK/HP-matchen också ett lysande exempel på, där läsarna får rösta fram spelare från lägre divisioner att förverkliga drömmen om att möta HBK på Örjans vall.

Det som förra våren började som ett förslag på en workshop i HBK att möta ett annat lag blev, när HP kom in i bilden, en möjlighet att involvera och engagera läsarna.

Men därifrån till det enorma gensvar som vi fick hade nog ingen kunnat drömma om.

5 169 röster i fjol. Det skulle bli svårslaget, trodde vi då.

Men när detta skrivs med nästan en vecka kvar är det krossat och pulvriserat med 11 500 röster!!! Succé är bara förnamnet.

Så fortsätt att följa med HP-sporten in i den nya tiden och hjälp oss och er själva att förverkliga drömmar och visioner. Det är faktiskt möjligt.

Jan-Owe Wikström, sportchef Hallandsposten

Alla erbjudanden

Redaktionen tipsar

2017-01-16T13:00:47+00:00